Wat volgt

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op Bit.sv en we hebben het opnieuw gepubliceerd met toestemming van de auteur, Brad Jasper.

Ik nam wat ruimte om mijn hoofd leeg te maken. Ik had 18 maanden lang op Bitcoin gebouwd en mijn oorspronkelijke plan werkte niet.

Wat heb ik misdaan?

Timing is echt alles, en vroeg op het feest zijn is hetzelfde als niet komen opdagen.

Mijn oorspronkelijke doel met Bit.sv was om makers in staat te stellen een fulltime leven te leiden met behulp van Bitcoin.

Ik had een aha-moment bij het bouwen van Open Directory, een Reddit-stijl linkaggregator op Bitcoin. Op schaal zou Open Directory niet alleen Reddit vervangen, maar ook Patreon.

Dit was een grote wake up call. Ik realiseerde me dat het internet speelde met één hand die achter zijn rug gebonden was. Het internet was kapot, op een manier die niet veel mensen begrepen, maar verrassend genoeg deed bijna iedereen in BSV dat wel.

Ik rende zo snel als ik kon in de richting die ik het beste vond. Ik heb Bit.sv gebouwd op een manier die vandaag de dag nog steeds ondergewaardeerd is. Bit.sv lost de-platforming op. Het lost het bezit van je gegevens op. Het maakt een federaal service provider model mogelijk, waarbij klanten met 1-klik kunnen beslissen welke provider ze gebruiken. Alles is versleuteld. Bit.sv is de enige consumentenapplicatie op het Metanet.

Het blijkt, niets van dit alles doet er toe… tenminste nog niet.

Ik bouwde voor een wereld waarin er een dozijn Twetchs, een dozijn Bit.svs, en een dozijn PowPings-alles concurreren op dezelfde protocollen om de klant de beste ervaring te geven.

Wat ik fout heb, is dat we nog niet in die wereld leven.

Bijna niemand weet van BSV. Nog minder hebben BSV die ze kunnen uitgeven. Aan boord is nog steeds een groot probleem.

Het BSV-ecosysteem debatteert eindeloos consumenten versus prosumer versus enterprise adoptie – maar de realiteit is dat Bitcoin na 12 jaar nog steeds geen breakout-app heeft gehad. Als we eerlijk zijn, komt een waardeketen het dichtst in de buurt, en DeFi is de tweede.

Maar de mensen in BSV weten beter, ze begrijpen hoe een hele wereld die op Bitcoin draait er uit zou zien, een betere, eerlijkere wereld.

Daarom ben ik zo opgewonden om deel uit te maken van wat er in BSV gebeurt.

Van buitenaf denkt men dat BSVers oplichters zijn. Ze denken dat ze door BSV te steunen, Craigs claim op Satoshi steunen, en dat ze hem in staat stellen. Ze zijn medeplichtig. Ze denken dat iedereen financieel wordt gesteund door Calvijn (dit zou eigenlijk waar kunnen zijn 😜).

Wat die mensen niet begrijpen is dat je twee totaal verschillende meningen kunt hebben over Craig/Calvin en Bitcoin, en dat ze elkaar niet hoeven te kruisen. Met Bitcoin kunt u immers werken met mensen die u niet vertrouwt.

Als mensen verantwoording zouden moeten afleggen voor iedereen die hun favoriete blokketen gebruikt… dan zouden we in de problemen zitten.

De realiteit die velen niet willen accepteren is, Craig is pikkedonker op Bitcoin. Je vindt het misschien niet leuk, maar ik wed dat je zijn mening niet kon stelen. Bijna niemand buiten BSV begrijpt BSV, want als ze dat wel deden, zouden ze zich meteen aansluiten zodra ze de implicaties ervan begrepen.

Er is dit grote debat over de vraag of Calvin Bitcoin heeft gered. Maakt het uit? Ik zou zeggen van wel, als hij dat deed, zou hij de eer moeten krijgen. Zou Bitcoin het hebben overleefd zonder hem? Zeker weten. Zouden we in een veel slechtere positie zitten? Absoluut. Calvin heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Bitcoin, en dat is super respectabel.

Er zijn veel mensen die ongelooflijke dingen bouwen op Bitcoin. Bitcoin brengt echt de dromers naar buiten.

En voor de dromers zit Bitcoin vol verrassingen.

Het is een softwarememo dat elke app evolueert tot het een sociaal netwerk is dat messaging en geld ondersteunt – maar met Bitcoin begint u daar.

Een stabiel protocol is het meest onderschatte kenmerk van een gedistribueerde blokketen. Decentralisatie gaat over de decentralisatie van de macht, wat betekent dat de controle van iedereen, vooral van de ontwikkelaars, wordt weggenomen. Segwit en Replace-By-Fee hebben de Bitcoin fundamenteel gebroken, en als u niet begrijpt waarom, begrijpt u Bitcoin niet. Bitcoin is een evenwichtig economisch stimuleringssysteem, als u de economische stimulansen verandert, hebt u het systeem veranderd.

0-bevestiging is veilig en werkt zo goed dat het je dwingt om je mentale model aan te passen voor hoe de wereldwijde connectiviteit zal evolueren wanneer de netwerklaag wordt gestimuleerd. Betalingskanalen zorgen voor extra off-chain schaalbaarheidstechnieken. Instant & realtime Bitcoin is een opgelost probleem. En in tegenstelling tot Lightning helpt 0-conf de kosten in de loop van de tijd te verlagen, vermindert het niet het beveiligingsmodel van het netwerk, is het geen wurgvijg, verandert het u niet in een ongeautoriseerde geldzender, wist het spoor van het witwassen van geld niet, heeft het geen bewaar-applicaties nodig, faalt het nooit in het routeren van transacties – het werkt eigenlijk wel. Lightning was nooit nodig.

De eerlijkste manier om Bitcoin te schalen is om te zeggen dat de markt de blokgrootte moet bepalen, niet een kleine groep ontwikkelaars. Welkom bij BSV, blij u te hebben. Bitcoin schalen zoals u nog nooit eerder hebt gezien. In 10 jaar tijd heeft het een mijnindustrie uit de lucht gegrepen. Het creëren van winstmotieven om de prestaties van mijnwerkers te optimaliseren is iets wat Bitcoin bijzonder goed doet.

Op BSV ondersteunen bijna alle portemonnees privacy-functies zoals geen adres hergebruik en sommige ondersteunen zelfs meer geavanceerde functies zoals Output Bills coin-splitting, manieren om uw privacy legaal te behouden terwijl u Bitcoin gebruikt zonder uw geld te vermengen met criminelen (wat denk je dat mixers doen? of waar denk je dat DeFi rendementen vandaan komen?). Voor een privacy-bewust stel neemt BTC zeker niet veel maatregelen om de privacy van zijn klanten te beschermen. Het is gebruikelijk om een enkel Bitcoin-adres te hebben dat u keer op keer hergebruikt, waardoor uw hele transactiegeschiedenis in het openbaar wordt onthuld, en velen hebben geen van de privacy-functies die door de meeste BSV-portemonnees worden ondersteund.

Bitcoin is Turing compleet (Craig, weer goed), wat betekent dat Bitcoin elke berekening kan uitvoeren, elk slim contract, alles. We hebben nooit etherische energie nodig gehad. Bitcoin is de wereldcomputer. Ik hoop dat u uw Forth hebt opgepoetst.

UTXOs zijn een briljant softwareontwerp dat het mogelijk maakt om Bitcoin-transacties (scripts) parallel te verwerken. Ethereums globale toestand betekent dat elke actie op elk knooppunt moet worden uitgevoerd. Bitcoin kan altijd vanaf de eerste dag worden geschaald. Het had in eerste instantie een bloklimiet omdat satoshis geen waarde had, wat van marktconforme blokgroottes een DDoS-aanvalsvector maakte. Dit is al meer dan 10 jaar geen probleem meer, maar er was BSV nodig om het systeem te pushen (ook wel het verdomde ding gebruiken).

Proof-of-Work is een consensusmodel waarbij de winnaars voortdurend de winst moeten herinvesteren om op het randje te blijven om concurrerend te blijven. Het zorgt ervoor dat iedereen zich bij het systeem kan aansluiten, waarbij eventuele consensusveranderingen door middel van hard-fork plaatsvinden. Proof-of-Stake is een consensusmodel waarbij de winnaars met het meeste geld de regels van het systeem bepalen. Als basis voor een wereldwijd systeem klinkt een van die regels eerlijk en een van die regels niet.

Wat uw politieke voorkeur ook is, Bitcoin heeft iets voor u, het is het socialisme dat de kapitalisten willen en het kapitalisme dat de socialisten willen. Het is een eerlijk systeem, dat vrije handel tussen particulieren mogelijk maakt, met de mogelijkheid om de tragedie op te lossen van de problemen van de speltheorieën die vaak geassocieerd worden met publieke goederen. Bitcoin voegt een Orakel toe aan de mensheid.

Iedereen in de cryptografie heeft het over geprikkelde sociale media, de-platforming, eerlijk nieuws, schaalvergroting, lage tx-kosten, wereldcomputers – hallo, wakker worden. Het is 2020 en Bitcoin is niet wat je oma denkt dat het is. Eigenlijk, met respect voor oma, heeft ze een betere kans om Bitcoin te begrijpen in 2020 dan de meeste crypto-investeerders. Het is een wereldwijde optimalisatiemachine die energie zuigt waar het het minst nuttig is en die de mensheid een sociale schaalbare manier biedt om zich te verbinden, samen te werken en te nivelleren.

Bitcoin is een eerlijk speelveld.

BSV is de beste plek om te bouwen, waar ook ter wereld. Elk land. Elk platform. Elke blokketen. Overal.

Ondanks deze overweldigende belofte en het feit dat Bitcoin nog steeds een multidisciplinaire doorbraak is, is een deel van mijn idealisme vervaagd. Misschien begint de glans te slijten, of misschien is het gewoon 18 maanden op het veld zonder winst.

Maar er zijn veel verborgen hoeken en heilige koeien van Bitcoin, zoals:

Het stabiele protocolverhaal bouwt zich op als mensen fluisteren van harde vorken.

Het opslaan van gegevens op de ketting is nog steeds een veelbesproken onderwerp.

VC vs Bootstrap vs Angel Investors (met LPs?) financieringsmodellen ….who cares? put up or shut up

Bitcoin stimuleert Connectiviteit, maar bijna geen enkele applicatie werkt samen…

Open Samenwerking richt zich op octrooilandbouw, landjepik en memetische concurrentie…

Platforms die je proberen te vermarkten in plaats van toeleveringsketens die je proberen te vergroten, ontmoeten de nieuwe baas, net als de oude baas.

BSV ontkoppeling is geweldig voor het ecosysteem totdat de rest van de crypto begint te pompen dan FOMO

Tokenmania. Plotseling hebben we oplichtende ICO projecten nodig…

Het verdedigen van rare Bitcoin-projecten wordt wraakzuchtig omdat devs de prijs niet oppompen en de wet niet overtreden.

BSV consumenten zijn eigenlijk beleggers die vooral de prijs van BSV willen verhogen, niet uw app gebruiken.

Traditionele handel is ontmoedigd, terwijl BSV prijs laag is, voor HODLing, en de mogelijkheid om de prijs te pompen met gratis inhoud in plaats van het te verkopen en nieuwe monetisatie modellen te verkennen.

Elke app loopt in The Onboarding, maar niemand lost The Onboarding op omdat we allemaal de killer app bouwen die klanten door hoepels zal laten springen…behalve, dat is niet hoe het werkt, zeker niet als je ontkoppeld bent van de grote on-ramps.

Onderweg realiseerde ik me, ondanks mijn interesse in Bitcoin, dat er een aantal belangrijke hindernissen zijn voor het bouwen van het soort apps waarvan ik denk dat ze veel geld kunnen opleveren en de wereld kunnen veranderen, zonder te vervallen in zwendelende ICO-stijlwaanzin (of erger nog, Enterprise 😜 I kid I kid).

Ik werd het beu om altijd positieve dingen over Bitcoin te moeten zeggen. Ja het is geweldig, ja het gaat de wereld veranderen, maar er zijn wat hobbels onderweg.

Mensen op Twitter zeggen de markt zal het uitzoeken terwijl ze kijken naar de markt die het probeert uit te zoeken.

Ik begreep beter wat Quarterbacks doormaken op maandagochtend.

Mensen die nooit een bedrijf zijn begonnen, nooit een product hebben gemaakt, nooit een regel code hebben geschreven, nooit met een klant hebben gepraat, nooit een verkoop hebben gedaan, zijn beleggings- en productstrategie-experts omdat ze investeren in strontmunten, die op het internet terechtkomen.

Als bootstrapper is het erg moeilijk om tegelijkertijd een netwerk als Bitcoin op te starten terwijl u uw eigen bedrijf bouwt. Er is een ongelooflijk lange termijn benadering nodig, vooral als u probeert een nieuwe markt te laten groeien in plaats van te bouwen voor een gevestigde markt die toevallig gebruik maakt van Bitcoin.

Dit is een gebied waar VC vandaag de dag schittert, omdat het in staat is om fulltime in de markten te blijven terwijl ze nog in ontwikkeling zijn.

De realiteit is dat Bitcoin, ondanks alle beloftes, als bootstrapper nog geen goede markt is om voor te bouwen. Cashflow is King, en Bitcoin heeft nog niet veel portemonnees. Maar het kan snel veranderen.

Een paar grote verbeteringen zouden Bitcoin kunnen doorbreken in de mainstream. De drie grootste zijn:

Threshold Signatures – Schrijf nooit meer een mnemotechniek op. Maak je nooit meer zorgen over het verlies van je sleutels. Nog steeds onbewust. Stabiele munten – Gebruik uw lokale valuta digitaal, zonder u zorgen te maken over de prijsschommelingen van Bitcoin. Fiat On-Ramps – Koop Bitcoin net zo gemakkelijk als Stripe, Apple Pay, Google Pay of gebruik de App Store – alles wat minder is, is een belangrijk nadeel voor Bitcoin-apps.

Dit is alles wat nodig is voor de mainstream adoptie van Bitcoin.

Het goede nieuws is, het komt eraan. Ik weet dat veel teams hard werken aan deze problemen.

Van alle oplossingen ben ik het meest enthousiast over HandCash.

Ik ben behoorlijk vocaal geweest over de verticaal geïntegreerde aanpak van HandCash. Als het om Apple gaat, dan is er een Android-wacht. Ik leun open-source met Bitcoin en het Planaria-model past bij de manier waarop ik apps wil bouwen. De Linux/WordPress van Bitcoin komt eraan.

Maar maak er geen twijfel over, HandCash gaat het verpletteren. Ze hebben een ongelooflijk team samengesteld, en als ze een ecosysteem kunnen opbouwen dat de drie bovenstaande problemen oplost, zullen ze naar het platform toestromen. Dat zal ik doen.

Hier is een gratis idee (aangezien sommigen van u graag liberale inspiratie opdoen zonder krediet te geven aan 😜 🔥)-Stripe voor Bitcoin, een creditcardveld in een paar regels JavaScript waar u betaling accepteert, en auto-converteren naar een drempelwaarde voor een stabiele munt in lokale valuta met behulp van 0-conf en u brengt een kleine vergoeding in rekening voor het accepteren van het risico. In één service heeft u alle drie de problemen voor de ontwikkelaars opgelost. Hoewel dit een technologische innovatie is, is het vooral een juridische/financiële innovatie.

Bitcoin in 2020 is net als het internet in 1995.

Ik was optimistisch dat we de infrastructuurfase kunnen versnellen. De voorheen grote VC die bekend stond als Union Square Ventures (voordat ze een centrale bank werden) had een goede theorie: omdat blockchain apps gebaseerd zijn op open infrastructuur, creëren we tegelijkertijd de app en de infrastructuurlagen.

Maar ik denk niet dat dit waar is.

In dit geval is de infrastructuurlaag niet de servers, het netwerk, de software of zelfs de slimme contracten – het is de belangrijkste beheers- en financieringslaag.

Daartoe, en ik haat het om het te zeggen, hebben prijspompen en DeFi een legitiem schot in het aantrekken van consumentenadoptie.

Een van de grootste dingen die mensen mislopen in BSV is hoe ze dingen die op speelgoed lijken, afwijzen.

PHP was een speeltje, nu is het goed voor 80% van het web.

JavaScript was een speeltje, nu is het de meest populaire taal ter wereld.

Ruby on Rails was een stuk speelgoed dat niet geschaald was, nu wordt het gebruikt in talloze succesvolle start-ups en bedrijven.

Drones waren een stuk speelgoed, nu vliegen ze zelf en bezorgen ze boodschappen.

3D-printers waren speelgoed, nu drukken ze geweren.

GPUs waren voor speelgoed, nu trainen ze Kunstmatige Intelligentie.

De motoren van het spel waren speelgoed, nu modelleren zij onze gehele wereld, en brengen meer en meer van onze tijd in hen door.

YouTube was een stuk speelgoed, nu A-lijst Hollywoodsterren achtervolgen YouTube-abonnees.

SoundCloud was speelgoed, maar lanceerde de carrières van meer rappers dan enig ander platform.

Twitter was een speeltje, maar de president van de Verenigde Staten gebruikt het als zijn primaire communicatiemethode.

Zowel ICOs als DeFi hebben een legitiem schot in het opruimen van hun act en het worden van iets echt transformatief.

Erger is beter is een fenomeen dat zich steeds weer voordoet. Welke hackers s nachts en in het weekend werken, zal over 10 jaar mainstream zijn.

Bitcoin is veel dingen. Maar omdat het beperkt is, is er een explosie van creativiteit op andere blokkades geweest.

Wat er nodig is om veel aandacht te trekken, is dat mensen serieus geld verdienen.

Wat daarvoor nodig is, is om zoveel mogelijk mensen door The Onboarding heen te krijgen, waarbij de 3 bovenstaande zaken als wig worden gebruikt.

De mensen in BSV zijn de vreemdste, vreemdste, meest ambitieuze, getalenteerde, idealistische mensen waar ik ooit mee heb gewerkt.

Bitcoin biedt een eenmalige kans om invloed uit te oefenen op de gebieden waar u het meest om geeft, terwijl u veel geld verdient.

Het laat onze wereld toe om meer verbonden te zijn en tegelijkertijd het individu te versterken zoals nooit tevoren. Het maakt het winstgevend om het juiste te doen.

En ondanks al mijn kritiek, blijf ik ongelooflijk bullish. Bitcoin heeft echt de kracht om de wereld te veranderen.

Soms kan kritiek worden beschouwd als negativiteit in BSV, omdat het de verhalen vertroebelt. Het is al moeilijk genoeg om mensen binnen te krijgen, dus we moeten dat werk niet moeilijker maken.

Maar voor mensen die aan de rand van Bitcoin bouwen, moeten ze openlijk met problemen kunnen gooien. Dit is geen negativiteit, het is de manier om oplossingen te vinden.

Nadat ik mijn stuk over de problemen met het opslaan van gegevens op Bitcoin SV had geschreven, kondigde Attila aan dat MatterCloud het archiveren van Bitcoin TXs als service zal ondersteunen. Geen contracten. Geen telefoontjes. Geen verkoopgesprekken. Geen toekomstplannen. Een API en een creditcardveld – precies wat hackers willen.

Bitcoin heeft een gezonde cultuur van bewijs van werk, waar je niet te veel praat, je doet het gewoon. Als je denkt dat iets beter kan, ga je die oplossing creëren en verdien je een hoop geld.

Ik vind het geweldig. Het enige wat ik zou willen toevoegen is dat als Bitcoin daadwerkelijk connectiviteit stimuleert, we allemaal op weg zijn naar datgene waar we het beste in zijn.

Daarvoor moeten we nog steeds communiceren. Constructieve kritiek op Bitcoin is een belangrijke toegevoegde waarde voor het ecosysteem, omdat bedrijven en ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden kunnen ontdekken voor het oplossen van problemen die de markt vraagt.

Als Bitcoin is wat ik denk dat het is, dan komt er niet alleen een technologische, financiële, software-, markt- en informatiesysteemrevolutie, maar ook een sociale revolutie waar de beste aspecten van de mensheid worden uitvergroot door mensen die zich hebben gerealiseerd wat Nakamoto Consensus werkelijk betekent.

Een groep mensen gaat naar de hoogvlakte. Om zich bij hen aan te sluiten, hoef je alleen maar op te staan, jezelf tot Byzantijnse generaal te verklaren, en de macht te nemen die je al hebt gekregen.

Craig Voice De kracht zit in Bitcoin.

Bitcoin maakt een explosie van creativiteit mogelijk die groter is dan het oorspronkelijke internet.

En als je niet oplet, loop je misschien niet vooruit op wat er komt.

Nieuw bij Bitcoin? Bekijk CoinGeeks Bitcoin voor beginners sectie, de ultieme gids om meer te weten te komen over Bitcoin, zoals oorspronkelijk voorzien door Satoshi Nakamoto- en blockchain.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *