Uniswap Tops Maker als ETH Locked Approaches 3 Miljoen

Uniswap is het maken van nieuwe mijlpalen deze week als het heeft overtroffen Maker in termen van Ethereum onderpand, en is uitgegroeid tot de eerste DeFi-protocol te bereiken 2 miljard dollar in liquiditeit.

Advertentie

De decentrale uitwisseling van Uniswap heeft dit jaar een lange weg afgelegd. Sinds begin 2020 is ze met maar liefst 16500% gegroeid in termen van collateral lockup en heeft ze nu meer Ethereum-liquiditeit dan DeFi stalwart MakerDAO.

ETH op Uniswap Surges

De mijlpaal werd genoteerd in een antwoord aan stichter Hayden Adams die het $2 miljard niveau retweeted dat geraakt wordt. Uniswap is terug aan de top van de DeFi-boom na een kleine dagelijkse verhoging van het onderpand.

Gefeliciteerd! @UniswapProtocol is ook geslaagd voor @MakerDAO in de categorie ETH locked, die ik altijd als de belangrijkste beschouw. De race is begonnen! 😉 pic.twitter.com/JLJth86fLU – mariano.eth (@nanexcool) 28 september 2020

In termen van ethereum heeft Uniswap nu 2,9 miljoen ETH in handen, oftewel 2,6% van het totale circulerende aanbod. Dit is genoeg geweest om de DEX in staat te stellen Maker, die op dit moment 2,8 miljoen ETH heeft opgesloten, om te gooien.

Deze prestatie is bereikt na de lancering van vier ETH-gebaseerde liquiditeitspools en de inheemse UNI-markering. Op het moment van schrijven is er meer dan 1,6 miljard dollar in deze vier pools opgesloten en bij een collateral ratio van 50:50 vertegenwoordigt dit meer dan 800 miljoen dollar in ETH.

Advertentie

Maker biedt niet dezelfde stimulansen voor de opbrengst van de landbouw en daarom zijn de liquiditeitsverschaffers de afgelopen week naar Uniswap gekomen. De UNI-landbouw gaat door tot 17 november en het is waarschijnlijk dat deze liquiditeit dan wordt omgezet in grotere opbrengstmogelijkheden.

Uniswap TVL Tops $2 Miljard

Uniswap is ook het eerste DeFi-protocol geworden dat volgens gegevens op Defipulse.com 2 miljard dollar aan TVL besteedt. Zijn eigen Uniswap.info analytics dashboard rapporteert de liquiditeit op het platform op een recordbedrag van 2,29 miljard dollar.

Nogmaals, dit heeft Uniswap in staat gesteld om de toppositie te heroveren in termen van DeFi TVL, usurperende Maker die 1,95 miljard dollar heeft.

De andere twee miljard dollar DeFi-protocollen zijn Aave en Curve Finance, met wBTC niet ver achter bij $950 miljoen.

Uniswaps inheemse UNI-munt is in de afgelopen dagen geconsolideerd gebleven en wordt momenteel voor 5% verhandeld op de dag bij $4.70. Rivalente DeFi-governance en LP-munten zoals SUSHI hebben deze maand meer dan 80% gedumpt, terwijl UNI het grootste deel van de winst tot nu toe in handen lijkt te hebben gehad, ondanks de aanvankelijke zelfopoffering.

De volumes zijn sinds de grote luchtdruppel afgenomen, maar via die vier ETH-liquiditeitspools vindt nog steeds langzame accumulatie plaats. Er zijn nog zeven weken te gaan voordat de UNI-beloningen, die momenteel worden verdeeld aan 83.333 tokens per pool per dag, zijn uitgeput.

Om de dagelijkse prijsanalyse te krijgen, volg ons op TradingView

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *