Uniswap Bereikt $2 miljard in totale waarde afgesloten

Volgens de gegevens van DeFi Pulse heeft het Decentralized Finance (DeFi) protocol Uniswap het cijfer van 2 miljard dollar aan totale waardevergrendeling (TVL) bereikt. De gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap is nu het eerste DeFi-protocol geworden dat 2 miljard dollar in totale waarde vergrendeld heeft bereikt. Bovendien is de dominantie van Uniswap ook meer dan de andere gedecentraliseerde financiële protocollen.

Op dit moment, volgens DeFi Pulse, staat de totale waarde van de activa die in het Uniswap-protocol zijn vergrendeld boven de 2 miljard dollar op dit moment. De top drie van digitale activa die op basis van de beschikbare liquiditeit in het Uniswap-protocol beschikbaar zijn, zijn onder meer het tweede-rangs digitale valuta-ethereum (ETH), de USD-gepinde stablecoin Tether (USDT) en Wrapped Bitcoin (WBTC).

Bron: DeFi Pulse

Maker, het tweede-rangs gedecentraliseerde financieringsprotocol, staat ook op het punt om 2 miljard dollar aan totale waarde te bereiken. Momenteel staat Makers TVL op $1,95 miljard op het moment van schrijven. Door het bereiken van 2 miljard dollar in TVL, zal Maker het tweede DeFi-protocol worden om deze mijlpaal te bereiken na Uniswap. Terwijl aan de andere kant, Aave en Curve Financiën staan op de derde en vierde positie respectievelijk met $1,53 miljard en $1,26 miljard in totale waarde vergrendeld.

Niet alleen het nummer één DeFi-protocol Uniswap heeft meer TVL dan de andere protocollen, maar de dominantie van Uniswap is ook hoog in de decentrale financiële markt. Volgens DeFi Pulse is de dominantie van Uniswap op het moment van schrijven 18,58%.

Uniswap werd het topprotocol van DeFi nadat het zijn bestuursmunt, UNI, had gelanceerd. De inheemse token van Uniswap won binnen korte tijd na de lancering een grote populariteit in de gemeenschap. Verschillende grote digitale valuta beurzen in de cryptocurrency sector zoals Binance, Coinbase, etc., noteerden de UNI-munt onmiddellijk op hun handelsplatformen.

Dankzij UNI kon Uniswap uitgroeien tot een van de meest waardevolle projecten in de decentrale financiële sector. Bovendien heeft de populariteit van UNI de aanhoudende hausse van de DeFi-markt aangewakkerd en is de institutionele belangstelling daarna aanzienlijk toegenomen.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *