KuCoin: De fondsen van de gebruiker zullen Volledig gedekt zijn na de $150M+ Hack van de Vrijdag.

KuCoin, een in Singapore gevestigde beurs voor digitale activa, heeft aangekondigd dat ten minste 150 miljoen dollar aan Bitcoin en andere cryptocurrency tokens uit de hete portemonnee is gehaald in een onbekende portemonnee. Met andere woorden, KuCoin werd gehackt.

Het meest diverse publiek tot op heden bij FMLS 2020 – Waar Financiën innovatie ontmoet

In een verklaring van de beurs staat dat de aanval begon op vrijdag 26 september rond 19:05 UTC. Terwijl de exacte hoeveelheid gestolen geld onbekend is, meldde CoinDesk dat een Ethereum-adres in verband met de hacker meer dan 150 Ethereum-gebaseerde penningen ter waarde van meer dan $150 miljoen heeft ontvangen.

KuCoin zegt dat het incident wordt onderzocht door de wetshandhaving en dat gebruikers hun geld niet zullen verliezen: Wees gerust, als een gebruikersfonds wordt beïnvloed door dit incident, zal het volledig worden gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds, een verklaring zei.

Wat is er gebeurd?

In een livestream op zaterdag, KuCoin chief executive Johnny Lyu zei dat hackers erin geslaagd waren om de prive-sleutels van de uitwisseling van de hete portefeuilles te verkrijgen. Echter, zodra de beurs zag dat de terugtrekkingen plaatsvonden, werden de resterende middelen overgeheveld naar nieuwe hete portemonnees en werden de oude achtergelaten.

De uitwisseling zei in een verklaring dat de activa in onze koude portefeuilles veilig en ongedeerd zijn, en warme portefeuilles zijn heringedeeld.

KuCoin heeft een lijst gepost met de adressen waar een deel van het gestolen geld is overgemaakt, waaronder adressen voor BTC, bitcoin SV (BSV), ETH, LTC, XRP, Stellar lumens (XLM), Tron (TRX) en Tether (USDT) portemonnees.

Met behulp van gegevens van Blockchair en Tronscan, CoinDesk vond ook dat andere portefeuilles die verband houden met het misdrijf hebben ontvangen:

14.713 BSV, 26.733 LTC

18.495.798 XRP

999.160 USDT

meer dan 1.008 BTC

9.588.383 XLM

199.038.936 TRX

Sinds de hack werkt KuCoin samen met de uitgevers en omwisselaars van cryptocurrency om de beweging van de gestolen munten te stoppen.

Voorgestelde artikelen Hoe nieuwe klanten te werven met behulp van Content MarketingGo naar artikel >>

Bijvoorbeeld, een verklaring van KuCoin zegt dat Bitfinex CTO Paolo Ardoino heeft bevestigd dat Tether met succes een totaal van 22 miljoen USDT munten (ongeveer 22 miljoen dollar) heeft bevroren.

Op dezelfde manier zal KuCoin siad dat Velo Labs (VELO) elk van de VELO-munten die uit de uitwisseling werden genomen herinzetten en vervangen. Covesting (COV), Silent Notary (SNTR) en VIDT_Datalink (VIDT) hebben ook gezegd dat ze actie zullen ondernemen om de gestolen fondsen te bevriezen en/of opnieuw uit te geven.

Bovendien tweette Ampleforth (AMPL) dat een contractupgrade snel werd ingezet om overdrachten van de aanvaller uit te schakelen.

Op 25 sep werd KuCoin Exchange tijdelijk gecompromitteerd en werd meer dan $150M aan verschillende lopers gestolen. Inbegrepen in dit bedrag waren 14M AMPL, goed voor ongeveer 10% van het circulerende aanbod. Er werd snel een contractupgrade ingezet om de transfers van de aanvaller uit te schakelen. – Ampleforth #AMPL (@AmpleforthOrg) 27 september 2020

Met een dagelijks gemiddeld handelsvolume van ongeveer 100 miljoen dollar is KuCoin een van s werelds grootste cryptocurrencybeurzen. De waarde van KuCoin tokens (KCS) daalde met ongeveer 14% binnen een uur na het nieuws van het breken van de hack op zaterdag, het raken van $0.86. In de perstijd bleek uit de gegevens van CoinMarketCap dat de prijs tot $0,83 was gedaald.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *