Jack Dorsey: Bitcoin geeft hoop voor de toekomst van online beveiliging

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, gaf onlangs commentaar op het potentieel van Bitcoin in een virtueel interview voor The Oslo Freedom Forum. Tijdens het digitaal gehoste interview sprak Dorsey over de aanvallen op Twitter, waarbij ze zich richtte op het vermogen van gebruikers om privé te blijven. Hij bood het aan:

Ik waardeer het verschil tussen pseudonimiteit en anonimiteit. Anonimiteit voelt veel willekeuriger, waar pseudonimiteit een identiteit wordt opgebouwd en dat is wat we willen waarderen en dat is wat we uiteindelijk willen beschermen.

Pseudonimiteit is een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin, waarbij handelaren en investeerders half bekend zijn met hun portemonnee-adressen. De portemonnee-eigenaren zijn echter niet bekend en niet te traceren. Door het transparante karakter van de blokketen en de technologie waarop Bitcoin is gebaseerd, is Bitcoin eerder een pseudoniem dan anoniem.

Bitcoin: Gebouwd om een betrouwbaar systeem te bieden

Dorsey bleef de aard van Twitter vergelijken met die van Bitcoin, zegt hij:

We bouwen de juiste veilige systemen in onze platforms zodat we vertrouwen kunnen hebben in een onbetrouwbare omgeving. Er zijn veel nieuwere technologieën die hiervoor zorgen. De hele geest van Bitcoin, bijvoorbeeld, is het leveren van een vertrouwd systeem in een gewantrouwde omgeving, namelijk het internet. En die technologieën zullen ons nieuwe mogelijkheden bieden.

Na de recente aanval tegen verschillende grote partijen op Twitter, wees Dorsey erop dat hij gelooft dat veiligheid niet iets is dat kan worden geperfectioneerd en dat het een constante push is om 10 stappen voor te zijn op uw aanvallers. Maar hij gelooft ook dat eigendom cruciaal is en dat gebruikers in staat moeten zijn om centrale mogelijkheden te hebben voor hun eigen accounts. Bitcoin, bijvoorbeeld, is hier een primair voorbeeld van, met individuen die volledige toegang hebben tot hun tokens met prive-sleutels en portemonnees. Over gedecentraliseerd eigendom gesproken, Dorsey suggereerde dat het internet nog steeds tegen een centrale controle in werkt, maar het komt er nu aan en Bitcoin vertegenwoordigt de mogelijkheden:

Dit zie je het meest fundamenteel in het werk van Bitcoin en blockchain en dat geeft me hoop en veel gemoedsrust om deze zaken te helpen.

Blockchain maakt de weg vrij voor online content

Dorsey bleef de blokketen prijzen voor zijn transparante en permanente karakter. Om de inhoud te laten gedijen met authenticiteit, legde hij uit:

Blockchain en Bitcoin wijzen naar een toekomst, en wijzen naar een wereld, waar inhoud voor altijd bestaat, waar het permanent is, waar het niet weggaat, waar het voor altijd bestaat op elk knooppunt dat ermee verbonden is.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *