Hier zijn 3 factoren die suggereren dat Bitcoin klaar is voor een serieuze Push Higher

De prijsactie van Bitcoin heeft gemengde signalen afgegeven aan investeerders, omdat de prijs van het product binnen een brede handelsrange tussen $10.200 en $11.200 ligt, terwijl kopers en verkopers strijden om de controle over de vooruitzichten op de korte termijn.

Het onvermogen van de cryptocrisis om een duurzame opleving te bewerkstelligen, duidt op de kracht die verkopers op dit moment hebben, wat heeft geleid tot een toenemend gevoel van angst bij beleggers.

Dit gezegd zijnde, merkt een analist op dat dit een van de belangrijkste redenen is waarom hij nog steeds bullish is op BTC – met behulp van het beleggerssentiment als tegenindicator.

Dezelfde handelaar wijst ook op een consequent neutrale of negatieve financiering als een andere factor die in het voordeel van de benchmark-cryptocurrency werkt, evenals een premie voor spot Bitcoin ten opzichte van BTC-derivaten.

Investeerders worden bang als Bitcoin doorgaat met consolideren

De consolidatietrend van Bitcoin heeft het ongelooflijk onduidelijk gemaakt waar het zich de komende dagen, weken en maanden kan ontwikkelen.

In de afgelopen weken heeft de benchmark digitale activa tussen de $10.200 en $11.200 verhandeld.

Welke van deze niveaus stevig boven of onder het eerste niveau wordt doorbroken, zou de beleggers een serieus inzicht moeten bieden in de vooruitzichten van de gehele markt op korte termijn.

Door de onzekerheid over waar BTC de komende jaren zou kunnen evolueren, worden de beleggers steeds banger. Dit heeft ervoor gezorgd dat de angst- en hebzuchtindex stevig in de angstige zone zit.

Een analist is van mening dat dit een bullish trend is:

Vervolgens hebben we de angst & hebzucht index die voor zichzelf spreekt. Na het 12k verzet zijn we hard gevallen en zitten we nu consequent vast in de angstzone, legt hij uit.

Afbeelding met dank aan de Byzantijnse generaal.

Deze andere factoren kunnen helpen om BTC Hoger op te krikken.

Dezelfde handelaar wees ook op de consequent negatieve of neutrale financiering van Bitcoin als een bullish trend die aangeeft dat er veel ruimte is voor upside.

Ten eerste is er financiering. Een van de beste indicatoren om het marktsentiment te peilen. Na de daling van 12k is het consistent negatief of in het beste geval baseline geweest.

Afbeelding met dank aan de Byzantijnse generaal.

Hij legde ook uit dat de contango-index van de cryptografie laat zien dat er een premie is voor spot Bitcoin ten opzichte van afgeleide BTC, wat een bullish trend is.

We hebben de contango-index. Dit toont het verschil tussen de prijzen van SPOT beurzen & derivatenbeurzen. Wanneer SPOT hogere prijzen heeft, gaat de indicator lager, in de groene zone. Een consistente premie voor SPOT beurzen wordt beschouwd als bullish.

Afbeelding met dank aan de Byzantijnse generaal.

De samenloop van al deze factoren geeft aan dat er voor Bitcoin een groot duwtje in de rug dreigt.

Aanbevolen afbeelding van Unsplash. Prijsgegevens van TradingView.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *