Deze Etherische munt raakte $40m en trok 75% terug in de 24 uur na de lancering…

Het lijkt erop dat de vrees voor een DeFi-berenmarkt overblazen is. Zoals overduidelijk blijkt uit de lancering van een recente op Ethereum gebaseerde opbrengst opbrengstverhoging, is er nog steeds een speculatieve furore onder crypto-investeerders als ze de volgende YFI willen veroveren.

De penning in kwestie slaagde erin om een marktkapitalisatie van 40 miljoen dollar te verzamelen onder 24 uur na de lancering. Het ding is, nadat het erin geslaagd om deze prestatie te bereiken, het ging om te dumpen door meer dan 70%.

Hier is het verhaal van CORE en de afhaalmaaltijden die uit deze laatste vermelding in het dagboek van de Uniswap-handelaren zouden moeten komen.

CORE: de etherische penning die 4,000% schommelde en vervolgens in één dag neerstortte…

In de afgelopen weken is de opbrengst van DeFi-landbouw begonnen met het verliezen van stoom. Door het feit dat de opbrengst van de landbouw overvol raakt met talloze deelnemers uit de detailhandel en er zelfs crypto-fondsen bij betrokken raken, zijn de opbrengsten opgedroogd, waardoor ook de prijzen van landbouwmunten zoals Curve DAO Token, SushiSwap, en andere lager zijn komen te liggen.

Naast het feit dat de opbrengst van de landbouw een drukke handel wordt, is er ook een probleem met de onderliggende penningen, omdat zij inflatoir zijn, wat betekent dat gebruikers worden gestimuleerd om deze penningen zo snel mogelijk te verbouwen en vervolgens te dumpen. En niet te vergeten, tenzij er voldoende kooporders of exit-liquiditeit is, stuiten deze verkopen vaak op weinig weerstand.

CORE Vault, of cVault Finance, is een nieuw project van DeFi dat probeert paradigmas in de landbouwopbrengst te verschuiven.

CORE is een niet-inflatoir opbrengstgenererend landbouwproject waarbij de aangeboden opbrengst op depositos wordt gegenereerd door autonome opbrengstgenererende strategieën, zoals het gebruik van kapitaal om CRV te bewerken.

Dit is een zeer vergelijkbaar systeem met wat Yearn.finance heeft. Waar dit project zich probeert te onderscheiden is dat de winst van die strategieën vervolgens wordt gebruikt om de CORE-munt te kopen, die wordt uitgekeerd aan de deposanten. CORE creëert ook rendement voor gebruikers door 1% van elke transactie in rekening te brengen bij een pool, waar gebruikers aan kunnen verdienen.

Een hard-capped 10.000 lopers werden verdeeld in de pre-sale gebeurtenis van de munt, die meer dan $1.000.000 ophaalde, waardoor de munt een startprijs van ongeveer $100 kreeg.

Het idee met deze niet-inflatoire is om de koopdruk in de loop van de tijd te verhogen, waarbij er altijd wat kapitaal in het systeem zit om de waarde voor de CORE-houders en de opbrengst van de boeren van het project te verhogen.

Hoewel het project gecompliceerd was, werd het al snel duidelijk dat prominente Twitter-handelaren de penning begonnen te bespreken.

Slechts ongeveer 12 uur nadat het begon te handelen, bereikte de munt een marktkapitalisatie van $40 miljoen toen het tijdelijk het prijsniveau van $4.000 aanboorde – ongeveer 4.000 procent hoger dan de startprijs.

Het ging over tot een crash van meer dan 70 procent in de klassieke DeFi-mode, hoewel het project nog steeds een marktkapitalisatie van meer dan 10 miljoen dollar heeft 24 uur na de lancering.

Speculatieve activiteit in DeFi blijft

Hoewel een groot deel van de bovengenoemde winsten sindsdien zijn herleid, citeert deze absurde prijsactie het feit dat er nog steeds speculatieve activiteit in de DeFi-ruimte is ondanks de recente zwakte van de prijs.

Ari Paul, de oprichter van BlockTower Capital, reageerde eerder deze maand op de aanwezigheid van speculatie in de DeFi-markt toen hij op Twitter schreef:

Op dit moment is het etherische voordeel composietvermogen. Defi is een speculatief casino en de meeste van de lopers waar men op wil wedden zijn ERC20. Interoperabiliteit, gewikkelde munten en DEXs zoals serum kunnen die rand vrij snel eroderen/elimineren, maar nog niet.

Qiao Wang, een prominente DeFi-analist, becommentarieerde dit ook in een recent interview met Leslie Lamb van de Amber-groep.

Wang merkte op dat helaas, alle van DeFi op dit moment is een zero-sum game waar tokens intrinsiek geen waarde hebben, wat betekent dat de manier om winst te maken in de industrie is om effectief te zorgen dat iemand anders neemt verlies of minder winst.

Het is nog maar de vraag hoe DeFi een positief-sommige omgeving creëert, waarin iedereen kan delen in de groei.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *