DeFi Unlocked: Hoe Crypto Beleggingsinkomsten te verdienen op Balancer

Bron: Adobe/BillionPhotos.com

In onze Defi Unlocked serie verdiepen we ons in de meest populaire protocollen om u te laten zien hoe u een investeringsinkomen kunt genereren in de decentrale financiële markt.

In dit artikel bespreken we Balancer (BAL), hoe het werkt en hoe u het kunt gebruiken om crypto-inkomsten te verdienen.

Wat is Balancer?

In maart 2020 kondigde een onderzoeksproject met de naam Balancer Labs aan dat het een zaadronde van 3 miljoen dollar sloot, na de ontwikkeling van het Balancer-protocol.

Net als Uniswap is Balancer gebaseerd op het concept van Vitalik Buterins Automated Market Makers (AMM). In tegenstelling tot market makers in traditionele markten, waar market makers orders plaatsen in het orderboek om liquiditeit te verschaffen en handelsinkomsten te genereren, zijn WMAs softwareprotocollen die bepalen hoe transacties in een specifiek ecosysteem werken.

Balancer beschrijft AMMs als geautomatiseerde agenten, gecontroleerd door algoritmen, die regels bepalen voor het matchen van kopers en verkopers om de handel te vergemakkelijken. Gewoonlijk zijn AMMs continu actief in beide richtingen van een handelspaar. De winst van de liquiditeitsverschaffer komt voort uit de spread tussen koop- en verkoopprijzen.

Net als een aantal spelers op de DeFi-markt – met name Uniswap – is Balancer een open-source AMM die elke partij de mogelijkheid biedt om zijn penningen toe te voegen aan een liquiditeitspool in ruil voor een verlaging van de vergoedingen die worden aangerekend voor het faciliteren van transacties.

Echter, Balancers grootste onderscheid is de mogelijkheid om zwembaden te creëren met maximaal acht penningen, terwijl tegelijkertijd het ondersteunen van de aanpassing van de verhoudingen en de handel vergoedingen voor elk actief.

De BAL-token

Het Balancer-protocol maakt gebruik van zijn inheemse karakter als belangrijkste bestuursinstrument. De native token, BAL genaamd, werd na de eerste lancering in het ecosysteem van het protocol geïntroduceerd.

De penning is ontworpen als een manier om diegenen te belonen die ervoor kozen om als liquiditeitsverschaffer deel te nemen aan pools. In markten hebben vroege liquiditeitsverschaffers doorgaans te maken met meer risico. Om vroege liquiditeitsverschaffers adequaat te belonen, gebruikten Balancer Labs het concept van liquidity mining.

Liquiditeitsmijnbouw verwijst naar het proces waarbij een protocol zijn inheemse token verspreidt als een stimulans voor liquiditeitsverschaffers in zijn ecosysteem.

Het totale aanbod van BAL-munten is geplafonneerd op 100m. Een kwart van de totale BAL-munten, 25m, werd toegekend aan stichters, aandelenopties, adviseurs en investeerders. 5m BAL-munten werden gereserveerd voor het Balancer Ecosystem Fund en het Fundraising Fund. Het ecosysteemfonds is bedoeld om strategische partnerschappen te vergemakkelijken, terwijl de fondsenwervingsrekening de voortzetting van de activiteiten van Balancer Labs moet ondersteunen. De resterende 65m zal worden verdeeld onder de liquiditeitsverschaffers.

Om de muntverdeling zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de verdeelde BAL-munten gedeeld in verhouding tot het bedrag van de liquiditeit die elk adres bijdraagt, ten opzichte van de totale liquiditeit op Balancer. Bovendien, omdat de liquiditeit in verschillende munten wordt verstrekt, wordt in deze berekeningen de USD als basisvaluta gebruikt.

Hoe gebruik je Balancer

Om Balancer te gebruiken, ga je hier naar de website van het protocol. Om te beginnen met het verstrekken van liquiditeit om handelskosten en BAL-munten te verdienen, klikt u op de beurs.

U wordt dan doorverwezen naar deze pagina, waar u een geschikte portemonnee moet aansluiten om toegang te krijgen tot Balancer.

U kunt kiezen tussen MetaMask, Portis of WalletConnect.

Als je eenmaal bent aangesloten op je portemonnee, word je doorverwezen naar de beurs. Daar kun je de ene penning omzetten in een andere. Als u echter liquiditeit wilt toevoegen aan het protocol om een beleggingsinkomen te verdienen, moet u rechtsboven op Liquiditeit toevoegen klikken.

Vervolgens wordt u naar https://pools.balancer.exchange/#/ gebracht waar u alle beschikbare handelspools kunt bekijken.

Vervolgens kiest u een pool die u wilt voorzien van liquiditeit en sluit u uw Ethereum-portemonnee weer aan, zodat u kunt beginnen met het storten van muntjes.

Zodra u een pool hebt gekozen die het actief bevat dat u wilt storten, klikt u erop en klikt u op Liquiditeit toevoegen.

Vervolgens wordt u gevraagd om een volmacht op te stellen, die u moet bevestigen met behulp van uw Ethereum portemonnee en vervolgens kunt u uw penningen storten.

Tot slot kunt u uw penningen storten en beginnen met het verdienen van de Swapfee en de BAL-fiches.

De risicos

Zoals bij alle WMAs bestaat het risico van een vergankelijk verlies. Dit heeft betrekking op de schommelingen in de markt die van invloed zijn op de prijs van de penning, terwijl deze is opgesloten in een protocol versus in een persoonlijke portemonnee wordt gehouden.

Bovendien is de software onderhevig aan coderingsfouten die door een kwaadwillende partij kunnen worden gebruikt om het systeem met winstoogmerk te bespelen.

Zo stal een hacker in juni meer dan 500.000 dollar aan ether (ETH), gewikkelde bitcoin (WBTC), chainlink (LINK) en Synthetix (SNX) penningen door gebruik te maken van een bug op het slimme contract van Balancer.

Zoals bij alle DeFi-protocollen moeten beleggers voorzichtig zijn, en alleen bedragen in gevaar brengen die ze comfortabel voelen om mogelijk te verliezen.

___

Meer informatie:

Hoe verdien je Crypto Beleggingsinkomsten op Samenstelling

Hoe verdien je Crypto Beleggingsinkomsten op Uniswap?

Hoe verdien je renteverstrekking Crypto met behulp van Aave?

Hoe verdien je Crypto Beleggingsinkomsten op Curve Finance?

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *