Defi Token Blootgesteld als Pomp en Dump Scam in Gelekte Telegram Chat

Defi Token Blootgesteld als Pomp en Dump Scam in Gelekte Telegram Chat

Een uitgelekte Telegramdiscussie door 50 zogenaamde crypto beïnvloeders heeft de buitengewone stappen blootgelegd die zij nemen om winst te maken op de rug van nietsvermoedende defi-beleggers. Volgens een gelekte screenshot van de chat was er een uitgebreid plan om beleggers te bedriegen met de waardeloze $Few penningen. Weinig muntjes van $Few zouden aan enkele van de beïnvloeders die op hun beurt deze promoten tot nietsvermoedende volgelingen op Twitter, in de lucht worden gedropt.

Zodra het nieuwe flash mob project aan kracht wint, zijn de leden van deze samenzwering van plan om de airdropped penningen te verkopen om de investeerders te defià nteren en zo winst te maken. Volgens een rapport van Boxmining probeerden de plotters munt te slaan uit de huidige defi hype na het missen van de MEME airdrop.

Het lijkt er echter op dat de plot ineenstortte nadat een screenshot van de vermeende discussie op de sociale media in omloop kwam. Op Twitter reageerden sommige gebruikers boos op de onthullingen en beschuldigden enkele prominente namen in de defi ruimte van oplichters.

Een van de blootgestelde plotters, Anthony Sassano, mede-oprichter van Ethhub.io en een zelfverklaarde defi opvoeder, heeft sindsdien een verontschuldiging voor zijn rol in de regeling uitgegeven. In de screenshot, schijnt Sassano om medeplotters te vertellen dat ,,wij mensen aan domme nodig hebben. Sassano is ronduit veroordeeld voor zijn rol in de opgelapte oplichterij en voor zijn pogingen om zijn opmerkingen als grap te maken.

Echter, schrijven op Twitter, Sassano slaat een meer verzoenende toon als hij zich verontschuldigde:

Ik weet dat voor sommigen de ik maakte maar een grapje verdediging een zwakke is en ik begrijp volkomen waarom mensen er sceptisch tegenover staan. Ik vergeet soms dat tekstuele humor helemaal niet vertaalt en heel gemakkelijk verkeerd kan worden geïnterpreteerd. Ik zal me hier meer bewust van zijn.

Sassano staat erop dat hij niet hier is om iemand te dumpen of op te lichten. In plaats daarvan wil hij de adoptie van Ethereum en Defi, wat altijd zijn nummer één doel zal zijn.

Terwijl Sassano zegt dat hij zal proberen zijn bezoedelde imago weer op te bouwen, zijn sommige Twittergebruikers sceptisch. Een gebruiker, de Crypto Detective, is niet bepaald sanguine over deze show van wroeging. De Crypto Detective herinnert Sassano aan zijn daden uit het verleden:

Zal moeilijk zijn om respect te verdienen nu mate, shilled Yam aan de top, gepromoveerd veilig op 4.5k en nu moeten dumpen op iemand. Hopelijk kun je veranderen, een PR-tweet zal niet helpen, zal je volgende acties zien.

Na het aanbieden van de verontschuldiging, verbrandde Sassano naar verluidt de penningen, net als Alex Masmej, een andere beïnvloeder die in de gelekte screenshot werd blootgesteld.

Net als Sassano probeert Masmej de kwestie te bagatelliseren door te zeggen dat er geen kwaad is geschied, want het aandenken is nooit vermeld. Echter, het Boxmining rapport suggereert dat sommige mensen uiteindelijk $FEW penningen kochten vanwege de beïnvloeders reclameboodschappen op Twitter.

Het voegt toe dat anderen, die volledig goed weten dat het teken niet op om het even welke uitwisseling wordt vermeld, ,,geprobeerd om van de hype te profiteren door valse $FEW handelsparen op Uniswap in een inspanning om sommige leden aan handel te krijgen.

De blootstelling van de $Few grap benadrukt enkele van de risicos waarmee defi-beleggers worden geconfronteerd, waaronder ook exit-zwendel. De schijnbare deelname van invloedrijke personen aan goed georchestreerde pomp- en dumpprogrammas zoals $Few draagt echter bij aan de zorgen over de defi-golf. Regelgevers die de groei van de crypto ruimte willen beperken, zullen waarschijnlijk wijzen op dergelijke zwendelpraktijken wanneer ze toekomstige interventies rechtvaardigen.

Wat vind je van de $Few defi-grap? Vertel ons uw gedachten in de commentarensectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Spotmarkten voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin en meer. Start uw handel hier.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen direct aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerdelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten vermeld in dit artikel.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *