Centi en HandCash ontwikkelen Handshake Protocol voor betalingen in de winkel

In-store klanten kunnen straks in Bitcoin SV (BSV) point-of-sale (POS) betalingen doen dankzij een nieuwe samenwerking tussen HandCash en elektronisch contant betaalbedrijf Centi. De regeling was mogelijk dankzij een nieuw Handshake Protocol dat de bedrijven hebben ontwikkeld, waardoor de Bitcoin-software kan communiceren met bestaande kassasystemen.

Zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Centi en HandCash samenwerken aan het verbeteren van de #BSV betaalervaring! https://t.co/DeMvqiUetv – Bernhard Müller (@BernhardCenti) 23 september 2020.

Het belangrijkste doel van de bedrijven was om een systeem te ontwikkelen dat in bestaande kassasystemen kan worden geïntegreerd, zonder gedoe voor exploitanten, klanten of winkelpersoneel. Het systeem zet ook BSV om in de lokale valuta van de winkel en streeft ernaar om volledig te voldoen aan alle lokale regelgeving.

Het probleem met POS

Point-of-sale systemen voor Bitcoin en andere digitale middelen hebben in de loop der jaren in andere vormen bestaan. Door de QR-code van Bitcoin en de pushtransactie-methoden voor het doen van betalingen, hadden ze echter gespecialiseerde hardware en training nodig voor het personeel om ze te begrijpen en te bedienen. Klanten deden meestal betalingen door het scannen van een QR-code die op het scherm van het POS-apparaat verscheen.

Iedereen die zon Bitcoin-betaling heeft gedaan, kan u vertellen dat het niet altijd een soepel proces is – vaak werkt de hardware niet goed, of is het enige personeelslid dat weet hoe het te bedienen weg. Dan, zoals in minstens één geval is gebeurd, gaat de hardware-operator failliet, waardoor de gespecialiseerde hardware onbruikbaar wordt.

Centi, een Zwitserse startup, legde het hoe en waarom van het Handshake Protocol uit op zijn blog. Voor meer traditionele mobiele betalingen in de winkel (zoals bankdomiciliëring, Google/Apple Pay) moet de betaalautomaat een handshake maken met de portemonneesoftware van het mobiele apparaat, die vervolgens door die software wordt goedgekeurd en betaald. Bij Bitcoin worden de betalingsgegevens echter meestal weergegeven in een QR-code die de verzender met een camera scant.

De bedrijven gaven geen specifieke technische details over hoe het Handshake Protocol werkt, maar beschreven het als een manier waarop Bitcoin-portemonnees en POS-apparaten met een soortgelijke handdruk-methode kunnen communiceren. Na een korte exclusiviteitsperiode zullen ze Handshake Protocol beschikbaar stellen aan andere ontwikkelaars om in hun systemen in te bouwen.

Het gebruik van deze methode heeft een aantal voordelen ten opzichte van bestaande systemen, waardoor de hierboven beschreven problemen over het algemeen worden opgelost. Het vereist geen gespecialiseerde hardware of wijzigingen aan bestaande kassa-interfaces en het winkelpersoneel hoeft geen opleiding te volgen om het te gebruiken (ze hoeven zelfs niet te weten dat er een verschil is). Bovendien is er geen verandering in de manier waarop een HandCash gebruiker een betaling doet.

Centi werkt op dit moment samen met HandCash, maar nodigt andere Bitcoin-portemonneeaanbieders uit om hun interesse te tonen en met hen samen te werken in de toekomst. Het staat er ook op dat handelaren hun BSV omzetten naar lokale valuta – hoewel dit in de meeste nieuwkomers gevallen sowieso de voorkeur heeft.

HandCash probeert altijd Bitcoin-betalingen gemakkelijker te maken

Het doel van HandCash is om Bitcoin-betalingen zo gemakkelijk en vertrouwd mogelijk te maken voor de gebruikers. Daartoe heeft het een reeks functies ontwikkeld die het onderscheiden van de Bitcoin-portemonnees uit het verleden. Eerst waren er HandCash $handles, waarmee gebruikers elkaar konden betalen (en hun betalingsgegevens konden publiceren) met social media-achtige tags. Het heeft ook sleutelloze HandCash ontwikkeld om het geld van de gebruikers te beschermen zonder dat ze zich een zaadzin hoeven te herinneren, en het HandCash Connect SDK-platform voor ontwikkelaars om andere applicaties te bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=CeFRksZJMVw&feature=youtu.be Video kan niet worden geladen omdat JavaScript is uitgeschakeld: HandCash gaat Keyless (https://www.youtube.com/watch?v=CeFRksZJMVw&feature=youtu.be)

HandCash is momenteel de meest populaire portemonnee voor Bitcoin BSV-gebruikers. Het bedrijf verwacht versie 2.5 van zijn mobiele portemonnee in oktober 2020 te lanceren en werkt ook aan een desktop/web-versie. CEO Alex Agut heeft gezegd dat fiat-to-Bitcoin onramps een belangrijke uitdaging zijn die zijn bedrijf graag opgelost zou zien, en dat hij ook liever meer samenwerkingen in de Bitcoin-industrie zou zien, dan dat iedereen afzonderlijk hetzelfde probleem probeert op te lossen.

Nieuw bij Bitcoin? Bekijk CoinGeeks Bitcoin voor beginners sectie, de ultieme gids om meer te weten te komen over Bitcoin, zoals oorspronkelijk voorzien door Satoshi Nakamoto- en blockchain.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *