Bitcoin Weekly Outlook: Staat BTC/USD op het punt om hoger te stijgen?

Bitcoin Bitcoin Weekly Outlook: Staat BTC/USD op het punt om hoger te stijgen?

Bitcoin was in staat om een aanzienlijk deel van de verliezen die het vorige week heeft geleden te compenseren door een versterkend dollargevoel. En nu is de referentiecryptocentriekelingen op zoek naar voortzetting van de opwaartse beweging op basis van een gunstig fundamenteel vooruitzicht in de nieuwe week.

BTC/USD steeg met 1,05 procent tot $10.891 tijdens de vroege ochtendhandelssessie op maandag. De laatste opleving verscheen toen kopers probeerden te vertragen in de US-dollarmarkt. Een trade door de 94.74-index (DXY) van de US-dollar leek onwaarschijnlijk omdat traders deze week de hervatting van de gesprekken over het coronavirusstimuleringspakket beoordeelden.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, gaven aan dat zij de onderhandelingen over de lang uitgestelde hulp zullen hervatten. Het pakket, dat kan oplopen tot 2,4 biljoen dollar, zal ten goede komen aan miljoenen Amerikaanse huishoudens en personen die in aanmerking komen.

Ik hoop op een deal, zei Pelosi zondag tegen CNN. Ik heb liever een deal om geld in de zakken van mensen te steken dan om een retorisch argument te hebben. Ik heb de laatste dagen waarschijnlijk 15 of 20 keer met Spreker Pelosi gesproken… en we hebben afgesproken om door te gaan met discussies over de CARES Act, zei Mnuchin donderdag.

De volgende verwacht klaar te zijn voor een stemming op 2 oktober – aanstaande vrijdag.

Stimulus-Led Pump

Bitcoin reageerde positief op de reeks gebeurtenissen. De cryptocurrency sprong 4,93 percent-van $10.237 tot $10.795 op donderdag. Het bleef hoger corrigeren na de commentaren van Mnuchin, met de commentaren van Pelosi op Zondag die verder het bullish sentiment voor de nieuwe week van brandstof voorziet.

De upside moves vonden plaats vanwege een populair verhaal.

Bitcoin-stieren geloven dat een gigantische voorraad van de Amerikaanse dollar, in combinatie met een ultralage rente, de aantrekkingskracht van safe-haven activa op de lange termijn vergroot. Het geloof was te zichtbaar na de crash van maart 2020, waarbij de BTC/USD met meer dan 200 procent steeg ten opzichte van het eerste stimuleringspakket van het Amerikaanse Congres.

De DXY zal altijd een relatie hebben met BTC, zoals in elk valutapaar, zei Cantering Clark, een onafhankelijke marktanalist. Het is de Denominator, of Contravaluta. Bitcoin is de Basisvaluta. Als je een lange BTC bent, heb je in wezen een tekort aan de dollar.

Bitcoin Technische Vooruitzichten

BTC/USD bleek op korte termijn een steunniveau te hebben bereikt. Het heeft gediend als de onderste trendlijn van een consolidatiekanaal – een Symmetrische Driehoek – zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

De ondersteunende grondbeginselen tot vrijdag zouden Bitcoin kunnen helpen om de bovenste trendlijn te bereiken. Dat zou een duidelijke doorbraak betekenen boven het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, gevolgd door een close naar $11.500. In het geval dat de stimuleringsrekening wordt aangenomen, kan de rally in het weekeinde verder oplopen tot een top van bijna $12.000.

Desalniettemin zou een mislukt wetsvoorstel het risico met zich meebrengen dat de winst van Bitcoin teniet wordt gedaan, waardoor het weer in de richting van de lagere trendlijn zou gaan. De cryptocijfers kunnen dan verder dalen naar het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde van minder dan $9.000.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *