Bitcoin Prijs Analyse: BTC Bulls Regain Control, Genoeg ruimte voor groei boven $11k

Bitcoin vernieuwt de uptrend na vestiging boven de 50-dagen SMA.

BTC krijgt een immense ondersteuning volgens de on-chain analyse.

Het vlaggenschip van de cryptocrisis sluit geleidelijk aan op het felbegeerde kritische niveau van 11.000 dollar. Onmiddellijke steun is vastgesteld boven het 50-dagengemiddelde van de Simple Moving Average. Nu Bitcoin zich boven de 50 SMA heeft gevestigd, wordt ook de winst boven dit essentiële niveau duidelijk.

Advertentie

De Relative Strength Index (RSI) suggereert vanuit een technisch perspectief dat de trend in handen is van de stieren. De RSI is boven de middellijn gekomen. Bovendien wijst het naar boven, wat aangeeft dat BTC op korte termijn een potentieel heeft.

Het is belangrijk dat de Bitcoin boven het voortschrijdend gemiddelde ligt. Anders, als het parallelle opgaande kanaal een berenvlagpatroon bevestigt, zou BTC kunnen bezwijken onder een andere zelfloff voordat het herstel weer de overhand krijgt. Het lage handelsvolume geeft aan dat een groot aantal kopers er niet van overtuigd is dat de Bitcoin de opwaartse trend kan volhouden.

BTC/USD-dagkaart

Daarom onthult het IOMAP-model van TheBlock dat de weg naar 12.000 dollar zeker een uitdaging zal zijn. De zwaarste weerstand ligt echter tussen 11.586 en 11.914 dollar. Hier kochten 1,05 miljoen adressen eerder 737.540 BTC. Een pauze boven deze zone zou Bitcoin een snelle boost geven voorbij de psychologische weerstand van $12.000.

Aan de andere kant zit de bellwether cryptocrème op een enorme steunpunt. Zo is de vraagdruk tussen $10.582 en $10.910 sterk genoeg om het grootste deel van de verkoopdruk te absorberen in het geval van een afwijzing van de huidige prijsniveaus. Hier hebben 1,42 miljoen adressen eerder 1,03 miljoen BTC gekocht.

Advertentie

Bitcoin IOMAP-kaart

Daarom heeft Bitcoin een uitdagende weg naar $12.000, maar de steun is ook sterk genoeg om de prijs van een massale duik te houden. Consolidatie zal hoogstwaarschijnlijk op korte termijn de overhand krijgen, om de basis te leggen voor meer winst boven de $11.000.

Bitcoin Intraday-niveaus

Spotkoers: $10.901

Percentagewijziging: 1.15

Relatieve verandering: 124

Trend: Bullish bias

Volatiliteit: Laag

Lees meer: Hoe de Bitcoin-prijs eind 2020 kon exploderen

Om de dagelijkse prijsanalyse te krijgen, volg ons op TradingView

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *