Aanvallen op beurzen, KuCoin en TrustSwap hit

Luister naar dit artikel download

In het weekend werden aanvallen uitgevoerd op zowel een gecentraliseerde uitwisseling (CEX), KuCoin, als op een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), TrustSwap.

Of beter gezegd, in het laatste geval was het geen echte aanval, maar gebruikten criminelen het platform om hun exit scam uit te voeren.

Aanvallen uitwisselingen: KuCoin verliest 200 miljoen dollar

De aanval op KuCoin ging gepaard met een diefstal van een miljoen dollar, iets minder dan 200 miljoen dollar, meestal in de vorm van ETH- en ERC-20-munten, maar ook:

1008 bitcoin (BTC), ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar;

26 duizend Litecoin (LTC), ter waarde van meer dan 1 miljoen dollar;

18 miljoen Ripple (XRP), ter waarde van 4,5 miljoen dollar;

14 duizend Bitcoin SV (BSV), met een waarde van meer dan 2 miljoen dollar;

9,5 miljoen Stellar (XLM), ter waarde van ongeveer 700 duizend dollar;

228 miljoen Tron (TRX), ter waarde van meer dan 6 miljoen dollar;

USDT op EOS en OMNI voor een waarde van ongeveer 14 miljoen dollar.

Dit zijn indrukwekkende cijfers en laten zien hoeveel adressen van verschillende blokkades zijn aangevallen, wat suggereert dat deze aanval lang geleden en in detail is voorbereid, dus niet op het laatste moment nog een foutje maken.

De middelen zijn door verschillende spelers in de sector gedeeltelijk bevroren. Bitfinex heeft 13 miljoen USDT bevroren op EOS, terwijl Tether 20 miljoen USDT heeft bevroren op Ethereum, zoals de CTO van Bitfinex, Paolo Ardoino, heeft uitgelegd.

PSA: re #KuCoin hack@bitfinex froze 13M Tether USDt op EOS als onderdeel van de hack@Tether_to just froze 20M Tether USDt zittend op dit Ethereum adres https://t.co/GYmESH44da als voorzorgsmaatregel. Blijf veilig iedereen! – Paolo Ardoino (@paoloardoino) 26 september 2020

Dus ten minste 16% van de middelen is geblokkeerd.

Het goede nieuws is dat KuCoin een verzekeringsfonds heeft dat de verliezen van de gebruikers dekt, zodat ze het platform binnen een week kunnen hergebruiken, aangezien het momenteel in de wacht staat om te voorkomen dat criminelen de aanval voortzetten.

De aanval op de TrustSwap DEX

Wat betreft de trieste aflevering van de TrustSwap DEX gisteren, was het probleem zeer ernstig omdat het HatchDAO team gebruik maakte van het TrustSwap systeem waarin de penningen van het HatchDAO team werden geblokkeerd.

De aankondiging werd gedaan door het TrustSwap team zelf.

Maar pas in het weekend kwam de terugtrekking, dus deed het TrustSwap-team het juiste, maar niet HatchDAO, wat een oplichterij bleek te zijn.

In dit geval, omdat het gaat om een decentrale uitwisseling (DEX), hebben de criminelen in de praktijk het platform gebruikt om een pool met penningen te creëren, en hebben ze de pool laten groeien, totdat ze de liquiditeit hebben teruggetrokken door alle penningen te nemen en een vrijwel onbruikbare pool achter te laten.

Als gevolg daarvan begint de groei op dit gebied van DeFi criminelen aan te trekken die heel vaak beroemde protocollen dupliceren en vervolgens een exit scam uitvoeren.

In feite moet men altijd alert zijn op problemen en rekening houden met de negatieve aspecten die liquiditeitspools hebben.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *