2.5 Miljoen Bitcoin-leveringen aan de mijnbouw voor 2140

Op het moment van schrijven werd de marktprijs rond de $10.866,30 verhandeld. Met name Bitcoin steeg met 32,5% in de afgelopen 12 maanden, daalde met 5,9% in de afgelopen 30 dagen en steeg met 1,6% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin, de moeder van alle cryptokringen, telt af volgens de voorspelde structuur. Het actief, dat 11 jaar geleden door een anonieme groep werd gecreëerd, heeft 18,5 miljoen Bitcoins (BTC) in omloop gebracht. Met name zijn er 2,5 miljoen Bitcoins te ontginnen voordat de oefening wordt afgesloten in 2140, maar van groot belang is het feit dat de helft van dat deel van de Bitcoinvoorraad zal worden ontgonnen tegen 07 mei 2024.

Er hebben al drie halveringen plaatsgevonden vanaf het moment van publicatie, waardoor we gegevens hebben om het onbekende uit het bekende te analyseren en te voorspellen.

In een periode van tien jaar is er echter veel gebeurd dat de omvang van de digitale markt aanzienlijk heeft veranderd.

Met name met het uitbreken van de coronaviruspandemie haasten detailhandelaren, institutionele beleggers en ook overheden zich naar digitale transacties en investeringen waar bitcoin grotendeels domineert.

Volgens cijfers van CoinMarketcap bedroeg de wereldwijde marktkapitalisatie voor digitale activa op het moment van schrijven 348,1 miljard dollar. Bitcoin had een marktkapitalisatie van $201.047.320.237 en een dagelijks handelsvolume van $44.011.847.060.

Hiermee wordt aangegeven dat de moedermunt een groot deel van het wereldwijde aandeel in handen heeft, ongeveer 61,17% volgens TradingView.

Hoewel het cijfer is gedaald van 100% in de afgelopen 10 jaar, is de wereldwijde adoptie ervan explosief gestegen.

Bitcoin-levering en de kritische basisprincipes ervan

Aangezien het aanbod van Bitcoin in de loop van de tijd afneemt, met de helft elke vier jaar na de voorafgaande halvering, wordt verwacht dat de marktprijs zal stijgen als de huidige fundamentals de overhand krijgen.

Op het moment van schrijven werd de marktprijs rond de $10.866,30 verhandeld. Met name Bitcoin steeg met 32,5% in het afgelopen jaar tot en met gisteren, een daling van 5,9% in de afgelopen 30 dagen en een stijging van 1,6% in de afgelopen 24 uur. Met 88,1% van het Bitcoin-aanbod dat al gedolven is, zal de mijnindustrie, die de marktprijs van Bitcoin sterk onder controle heeft, naar verwachting verschillende veranderingen ondergaan.

Vooruit, verwachten de analisten dat de bitcoin mijnbouwindustrie in andere continenten en landen buiten Azië en China zal toenemen.

Nu institutionele beleggers meer vertrouwen hebben om een groot deel van hun geld in de Bitcoin-industrie te steken, wordt de toekomst ervan alleen maar lichter.

Als gevolg van de toename van institutionele beleggers zal de blokketenindustrie wereldwijd een ander niveau van adoptie zien. Bitcoin en zijn blokketen heeft alle andere crypto-projecten geïnspireerd, omdat ze elke uitdaging die Bitcoin niet aankan proberen op te lossen.

Als gevolg daarvan zal het persoonlijk nut van meer dan 1000 digitale activa hun toekomstige waarde ontlenen.

Met name nu er meer investeerders in de crypto-markt komen, haasten de regeringen zich om regels op te stellen en ook om door de staat gecontroleerde munten uit te geven, die bekend staan als CBDCs.

David B Simpson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *